صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : اندیشه صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : خبر همدان صفحه 8 : فرهنگی

۲۶
دی
۱۴۰۳

شماره
۵۸۰۸

امروز: ۲۶ (دی) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Wednesday 2025 (Jan) 15

عناوین صفحه




هگمتانه، گروه خبر*: چهارمین نشست کمیته رفع موانع سرمایه‌گذاری استان همدان با موضوعیت بررسی منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد با حضور استاندار همدان، نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، رئیس و اعضا هیأت رئیسه اتاق بازرگانی و برخی مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی استان در اتاق بازرگانی همدان برگزار شد.
به گزارش هگمتانه، در این نشست موضوع رفع موانع توسعه شهرک صنعتی جهان‌آباد مورد بحث و بررسی واقع شد و در راستای توسعه سرمایه‌گذاری این منطقه تصمیماتی نیز اتخاذ شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی همدان احداث و بهره‌برداری از بندر خشک را امری ضروری و حیاتی برای همدان دانست و گفت: برآیند این اتفاق موجب شکوفایی و توسعه اقتصادی منطقه خواهد شد.
خیرالله اسدی اظهار کرد: احداث بندر خشک در همدان به‌عنوان انبار موقت یا دائمی محصولات به دلیل شرایط اقلیمی نه‌تنها به توسعه تجاری استان کمک خواهد کرد بلکه ازلحاظ بین‌المللی نیز بسیار حائز اهمیت است.
وی با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذار ایجاد بندر خشک در همدان آماده است، گفت: سرمایه‌گذار طرح در همدان آماده آغاز به کار است و هر موقع اقدامات اولیه مهیا شود وارد عملیات اجرایی می‌شود.
معاون اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد به عنوان یکی از ظرفیت‌های بسترساز توسعه اقتصادی در استان تلقی می‌شود، گفت: در حال حاضر حدود هزار هکتار از اراضی این منطقه آماده واگذاری است که بخشی از آن نیز واگذار شده است که مسائل مطرح در این منطقه، استان را برای واگذاری اراضی آن با مشکل مواجه کرده است.
سیدمجتبی حسینی اظهار کرد: بخشی از مشکلات این منطقه مربوط به زیرساخت‌های خدماتی و بخشی نیز به ظرفیت‌های داخلی شهرک از قبیل مسائل شرکت شهرک‌های صنعتی و مسائل گمرکی باز می‌گردد.
وی با بیان اینکه راه‌اندازی بندر خشک در منطقه جهان‌آباد نیز به عنوان یک پروژه سرمایه‌گذاری مطرح است، گفت: در مرحله اول 200 هکتار زمین برای ایجاد بندرخشک در نظر گرفته شده که این اراضی قابل توسعه است و از این طریق امور گمرکی تسهیل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی همدان با بیان اینکه تأسیس منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد با دو هزار هکتار مساحت در سال 1388 به تصویب مجلس رسیده است، گفت: طبق قانون ایجاد مناطق ویژه، برای واگذاری اراضی این منطقه در ابتدا باید طرح جامع و کد گمرکی اخذ و سپس پروانه بهره‌برداری نیز صادر شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه منطقه اقتصادی جهان‌آباد موتور پیشران اقتصاد استان است، گفت: این منطقه با داشتن ویژگی‌هایی همچون دسترسی به بازار عراق، همجواری با قطب‌های صنعتی بزرگ و آزادراه کربلا به عنوان شاهراه ارتباطی غرب کشور، می‌تواند نقش مؤثری در پیشرفت و توسعه استان ایفا کند و فرصت ارزشمندی برای سرمایه‌گذاری است که در صورت حل مشکلات، رفع محرومیت منطقه را به دنبال خواهد داشت.
عباس صوفی افزود: مشکل صدور مجوز کد گمرکی و همچنین صدور پروانه باید سریع‌تر مرتفع گردد تا شاهد رونق این منطقه باشیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارگروهی جهت برطرف شدن مسائل منطقه تشکیل شود، تصریح کرد: در فرآیند رفع مشکلات این منطقه، دستگاه‌های مرتبط مسؤولیت خود را شناخته و اقداماتی را انجام دهند تا این منطقه راه‌اندازی شود.
وی اظهار کرد: ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد سال‌هاست که راکد مانده است که باید با توان و جدیت بیشتر به دنبال شکوفایی این منطقه باشیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این منطقه ظرفیت میزبانی بندر خشک را هم با هدف ایجاد باراندازی و شبکه حمل و نقل چندمنظوره دارد که با ارسال کالا به مقصدهای داخلی کشور موجب اشتغال‌زایی بالایی در استان خواهد شد.
استاندار همدان نیز با اشاره به اینکه جهان‌آباد یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی استان همدان تلقی و بستر خوب و اثرگذاری برای توسعه به شمار می‌رود، گفت: برای تأمین زیرساخت‌های خدماتی، دستگاه‌های خدمات‌رسان همکاری و مساعدت لازم را نموده و همچنین از محل اعتبارات نقاط پرحادثه کشوری برای ایجاد راه دسترسی این منطقه اقدام شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه زیرساخت‌های رشد و توسعه استان همدان فراهم است، گفت: طرح ایجاد بندرخشک در همدان بسیار پربازده است و تمام تلاش خود را برای به سرانجام رسیدن آن به کار خواهیم بست.
حمیدرضا حاجی‌ بابایی با اشاره به اینکه این طرح یکی از محوری‌ترین طرح‌های در حال اجرا در کشور است، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد دارای مصوبه در مجلس شورای اسلامی است که برای آن ردیف بودجه‌ای در نظر گرفته شده است.
وی با تأکید بر استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی همدان افزود: در دوره دهم اتاق بازرگانی، استان از ظرفیت‌های پارلمان بخش خصوصی بیش از پیش منتفع شده است که قطعاً با همکاری‌هایی که این نهاد با دستگاه‌های مختلف دارد می‌توان از ظرفیت آن بیشتر بهره برد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بندرخشک تولید ناخالص داخلی را بالا خواهد برد، تصریح کرد: ایجاد بندر خشک در استان همدان با وجود ظرفیت‌های ریلی و جاده‌ای و همچنین با ایجاد خط هوایی موجب رونق اقتصادی خواهد شد که در این راستا همکاری و همراهی تمامی دستگاه‌ها لازم است.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: